Op het menu: Peulvruchten!

Datum:
21.5.2022
Tijd:
9:00-17:00
Locatie:
Omgeving Wageningen
Door:
SFYN NL
Kosten:
€20

Op Het Menu: Peulvruchten!

De toekomst is plantaardig, of in ieder geval een stuk meer plantaardig. Dat betekent een transitie op ons bord: van dierlijke eiwitten naar meer plantaardige eiwitten. Peulvruchten hebben een belangrijke rol te spelen in deze transitie. Niet alleen omdat ze vol eiwitten zitten en gezond voor ons zijn, ze spelen ook een belangrijke rol in bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Het eten van Nederlandse peulvruchten is één oplossing voor vele uitdagingen. Waarom eten we ze dan zo weinig?

Twijfel je nog of je meegaat? Bekijk hieronder vast het programma:

  • Voorgerecht: Corné van Dooren van WNF zal ons alles vertellen over peulvruchten, én waarom ze zo gezond en goed zijn voor ons en het klimaat.
  • Tussengerecht: André Jurrius van Lekker Lupine zal ons alles vertellen over de peilvruchtenteelt in Nederland.
  • Tussengerecht 2: Carolina Verhoeven van Stichting Culinair Erfgoed centrum zal vertellen over het culturele, historische en gastronomische belang van de peulvrucht.
  • Tussengerecht 3: We worden meegenomen in de Colombiaanse keuken door Andres Martinez Jara, waar bonen veel gebruikt worden.
  • Dessert: Een kijkje in de toekomst: verschillende ondernemers (Boonzaak; Roots, Rice & Beans) presenteren hun ideeën over de consumptie van peulvruchten in de toekomst!

Smaakt dat naar meer? Schrijf je nu voor Op het menu: Peulvruchten!

 

Op Het Menu: Peulvruchten! wordt georganiseerd door Slow Food Youth Network Nederland in samenwerking met WWF-NL.