Op Het Menu: Vleesvervangers

Datum:
16.10.2021
Tijd:
8:45
Locatie:
Holten en omgeving
Door:
SFYN NL
Kosten:
€40 excl. service kosten

We gaan (nee: moeten) meer plantaardig eten maar komen maar moeilijk van onze dierlijke eetgewoontes af. Vleesvervangers zijn een makkelijke oplossing om meer plantaardig te eten zonder af te wijken van onze gewoontes. Maar door wie worden ze gemaakt, waar en van wat? Hoe gezond zijn vleesvervangers? En waarom is een vegetarische frikandel ruim drie keer zo duur als de vlees variant? Op het menu: geen kiloknallers maar vleesvervangers! 


Op zaterdag 16 oktober duiken we met elkaar in de wereld van vleesvervangers. We gaan op bezoek bij een vleesvervanger-fabriek, in gesprek met productontwikkelaars en duiken de productiekeuken in. Daarnaast spreken we met een wetenschapper over de traagheid van de eiwittransitie en proeven we het perspectief van een chef op deze transitie. Ga je mee? 


Koop je ticket via EventBrite, inclusief lunch, koffie en drankje. 


Over ‘Op het menu’ 

‘Op het menu’ is een dagprogramma voor alle jonge mensen (18-35) die meer willen leren over ons eten en voedselsysteem. Elk jaar worden er verschillende edities georganiseerd en tijdens elke editie duiken we in een ander deel van de voedselketen. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons samen in het thema van de dag. We gaan in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar. Wat staat er tijdens de volgende editie op het menu? Check het in onze agenda!